Om borgene Ruten Bag om os
 
 
 

Gammel Hindsgavl slot

 
 

Hindsgavl er et navn, der klinger af drama. Borgen Hindsgavl var en af middelalderens stærke kongeborge. Med sin udsatte beliggenhed ved overgangsstedet mellem Fyn og Jylland har borgen ofte været i begivenhedernes centrum, indtil den blev endeligt ødelagt under svenskekrigene i 1650'erne. I
 slutningen af 1700-tallet rejstes en klassicistisk inspireret herregård med tilhørende romantisk park et stykke fra den gamle borg ved Lillebælt.

Ved det store voldsted i engen vest for det nuværende Hindsgavl Slot, er resterne af det oprindelige Hindsgavl Slot, der blev anlagt som kongelig borg, formentlig af Kong Erik Klipping, i ca. 1260. Men først i 1295 bliver borgen nævnt i forbindelse med, at den norske konge, Erik Præstehader, og den danske konge, Erik Menved, slutter fred her.
Borgen fungerede i krig og fred som overvågningssted af passerende skibe og værn mod fjendtlig indtrængen fra Jylland.

Det bestod i middelalderen af en borggård, vindebro med port og en lille ladegård ved stranden. I 1600-tallet blev der tilføjet nye fløje af Kong Christian IV, men i 1657 - 1660, under Svenskekrigen, blev slottet hærget af svenskerne, og i 1692 skred en del af tårnet og fruestuen i havet under en storm.

Herefter blev slottet solgt til en privatperson, og i 1784 blev det nye Hindsgavl Slot opført.

Beliggenhed:
Hindsgavl Alle 8
5500 Middelfart

Der er offentlig adgang til voldstedet, man kan blandt andet gå til stedet igennem Hindsgavl Slotspark. Fra Voldstedet har man udsigt over Lillebælt, blandt andet kan ses Fænø, ovre i Jylland kan man blandt andet se Kolding Fjord.

 

 

 

 
idè & webdesign: KRAFTnewmedia.dk